Cecilia (Profir) Dumitrescu

Psiholog Clinician

Bine ai venit!

Ma numesc Cecilia (Profir) Dumitrescu. Iti multumesc pentru ca ti-ai luat din timp pentru a te opri pe pagina mea si sper ca ceea ce vei gasi te poate ajuta in calatoria personala.

Consider ca destinul uman este marcat de dinamica sistemului familial, social, pe de o parte, si, pe de alta parte, de munca pe care individul o efectueaza asupra propriei sale istorii de viata.

Personalitatea fiecarui individ este produsul propriei istorii de viata, deci si este rezultatul proceselor care se dau la diferite niveluri: emotional, mental, familial, social, unde trecutul si viitorul sunt prezente.

Procesul terapeutic de vindecare si de crestere este un proces Creativ. Ne putem crea vindecarea din moment in moment, puterea procesului fiind in ACUM. Da, trecutul contribuie la procesul vindecarii, insa vindecarea nu este un proces mecanic determinat de trecut. Vindecarea si evolutia personala sunt un proces ghidat in mod constient de evolutia creativa in Prezent.

Sunt pasionata de abordarea transpersonala, pasiune care ma conduce in acumularea si aprofundarea cunoasterii in domeniul Psihologiei Transpersonale.

 

Despre ReParenting

ReParenting reprezinta un proiect de Suflet. Notiunea de reparenting reprezinta un proces prin care invatam sa ne oferim ceea ce nu am primit in copilarie si inglobeaza o serie de etape psihoterapeutice.

Invatam sa fim propriii parinti cu mintea adultului din prezent, prin accesarea si stabilirea unor resurse constiente pentru ingrijirea partilor vulnerabile, ranite ale fiintei noastre, cu iubire neconditionata, suport, protectie, afectiune, blandete si ingrijire. Acest proces ne ofera posibilitatea cultivarii unei relatii hranitoare si sanatoase cu o parte din fiinta noastra si cu cei din jur, implicit cu propriii copii.

Adesea, fiind miscati de forte inconstiente pentru a crea siguranta in viata noastra, ne rupem de aceste parti vulnerabile (exemple: reactii somatice exagerate, emotii intense ca “focul”, scenarii mentale, etc) , de o parte a fiintei noastre, de copilul nostru interior. Parti care ne asteapta sa le recuperam si sa le vindecam.

 

Activitate profesionala

In anul 2015, am facut primul pas in drumul meu ca psiholog, in cadrul “Centrului de Logopedie Self Care” din Bucuresti. In calitate de psiholog clinician, am efectuat evaluari cognitive, comportamentale, subiectiv-emotionale, a dezvoltarii psihologice, a mecanismelor de coping, precum si consiliere psihologica pentru familiile clientilor.

In aceeasi perioada, am inceput si o colaborare ca psiholog voluntar cu “ANP- Penitenciarul Rahova”, Bucuresti, in cadrul “Programului specific de asistenta psihosociala destinat persoanelor cu o conduita agresiva “, unde am efectuat activitati psihoterapeutice de grup cu cei inscrisi si selectati in program.

In anul 2017, mi-am inceput activitatea ca psiholog clinician si psihoterapeut ABA, in cadrul asociatiei “Help Autism”, unde am efectuat evaluari psihologice si interventii terapeutice recuperatorii.

La sfarsitul anului 2017, am inceput colaborarea ca psiholog clinician, voluntar, cu “Spitalul de Psihiatrie Voila”, Campina, unde am asistat psihologul principal in efectuarea evaluarilor psihologice si a activitatilor ocupationale cu cei internati pe sectie (2017-2018).

Tot in acelasi an, am colaborat cu centrul “Psychology Hub”, Bucuresti, in cadrul proiectului de practica adresat studentilor Facultatii de Psihologie din Bucuresti, unde am sustinut workshop-ul pe partea de psihologie clinica.

Activitatea mea profesionala s-a desfasurat in paralel – continua si in prezent – in cadrul “Cabinetului Individual de Psihologie Cecilia Profir”, Bucuresti, acreditat de catre “Colegiul Psihologilor din Romania”, unde efectuez servicii de consiliere psihologica si psihoterapie (individuala, de cuplu, de familie), ateliere si workshop-uri (consulta rubrica de servicii).

Iti las imbratisarea mea si te astept cu drag!

Cecilia



Cursuri si Certificari


Psihologie clinica

 “Formare complementara in Expertiza psihologica si psihologie clinica”, Institutul de Psihologie Judiciara, Bucuresti – competenta in psihologie clinica si expertiza psihologica judiciara.


Psihoterapie

 “Psihoterapia Familiei”, Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie , Bucuresti – competenta in psihoterapie individuala, de cuplu si de familie.


Interventii specifice pentru copii si adolescenti

 “Tehnici de psihoterapie cognitiv comportamentala si analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist”, certificate de catre Colegiul Psihologilor din Romania, organizate de catre “Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA).
 “Cercul Sigurantei: – program de educatie parentala.


Cursuri de formare continua si dezvoltare personala

“Relatii si emotii”, o abordare integrativa intre Occident si Orient, Centro Transpersonal de Buenos Aires;
“Eliberarea de conditionari”, o abordare integrativa intre Occident si Orient, Centro Transpersonal de Buenos Aires;
 “Arta de a acompania catre o moarte buna”, abordarea integrativa a ingrijirii paliative, Fundacion Paliar, Argentina.